sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Pakollinen kalustopäivitys-/testikuvakirjoitus

Jestas mikä otsikkohirviö. Tällä kertaa ajattelin kirjoitella uusimmasta laitehankinnasta, eli Nikon D700 -kamerasta, ja esitellä vähän testikuvia. Aiemmin olen kuvannut Pentax K-5 -kameralla ja siihen olen kyllä ollut erittäin tyytyväinen. Yksi asia mikä Pentaxin suhteen kuitenkin harmittaa on kinokennoisen digijärkkärin puute. 
D700 akkukahvoineen vs K-5 on melkoinen kokoero!

K-5:sta täytyy mainostaa sen erinomaista säänkestävyyttä ja sisäänrakennettua kuvanvakaajaa. Jos ei muuta, niin kyllä nuo ominaisuudet ainakin jonkinlaisen mielenrauhan antavat! Niin ja K-5 on muuten mukavan kompaktin kokoinen ja sopii hyvin ainakin omaan käteeni. 
Pentax K-5 ja smc-F 17-28mm Fish-Eye
Siitä huolimatta että olen ollut tyytyväinen Pentaxiin, halusin kokeilla jotain uutta! Kinokennot/Täyskennot/Full-framet ovat pitkään kiinnostaneet ja päätin että nyt on tullut aika siirtyä eteenpäin. Suurempi kenno ei tietenkään tee ketään automaattisesti sen autuaammaksi, mutta monessa tilanteessa siitä on huomattavaakin etua. Esimerkiksi hämärässä kuvaaminen helpottuu, ja taustan saa helpommin sumeaksi. 

Etsiskelin pitkään sopivaa kameraa, ja lopulta valinta oli aika selvä. D700 on ominaisuuksiltaan huippukamera, vaikka hieman vanhempaa tuotantoa onkin. Yllätyin miten vähän kohinaa syntyy suuremmillakin herkkyyksillä, ja K-5:stakin on sentään tässä suhteessa kehuttu! 

D700:ssa on todella toimiva käyttöliittymä, sekä hyvin mahdollisuuksia omille säätelyille ja asetuskikkailuille. Tarkennus toimii paremmin kuin hyvin, oli sitten hämärää tai valoisaa! Tarkennuspisteitäkin löytyy vaivaiset 51. Se mikä itseä ilahduttaa erityisesti salaman synkka 1/250. Akkukahvan kanssa tällä pääsee räpsimään varsin riehakkaasti 8 ruutua sekunnissa, ei paha. 

Megapikseleitähä on "vain" 12,1 mikä varmaan hämmentää uusimpien kameroiden rinnalla. Esimerkiksi D800:ssa on järjettömät 36MP. Pikselimäärän näen kyllä itse oikeastaan positiivisena puolena, sillä tiedostokoot pysyvät maltillisempana ja laatu riittää heittämällä kaikkeen tarpeelliseen.

En tällä kertaa tämän enempää selittele, mutta lisää asiaa tulee jahka ehdin enemmän käyttää kameraa. Alla sitten hyvin pikaisesti napsittuja testikuvia D700 + 85mm f1.8G yhdistelmällä. Kaikki kuvat otettu ilman salamaa pelkällä luonnollisesti käytettävissä olevalla valolla.
Kuvassa basso. F1.8, 1/40, ISO800

F1.8, 1/250, ISO200

F1.8, 1/200, ISO200

F1.8, 1/320, ISO200

F1.8, 1/250, ISO200
Pahoittelut hieman tylsistä kuva-aiheista, mutta en tähän hätään keksinyt mitään tämän kummempaa. Lisää ja toivonmukaan mielenkiintoisempaa settiä tulossa tulevaisuudessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti