tiistai 24. syyskuuta 2013

Bändikuvia: 5/5

Vaihteeksi toisenlaista kuvasarjaa! Toisinaan pääsee kuvaamaan myös bändejä, ja sepä on perin mielenkiintoista muuten se! Musajutuissa on mielellään mukana kun itselläkin on jonkin verran kertynyt siitä kokemusta. Kansanmusiikki tosin oli ihan uudenlainen galaksi, mutta ehdottomasti huippua musaa!
Alkusäätöä
Kuvausten kohteena siis kansanmusabändi 5/5, ja bändissä luonnollisesti jäseniä 5. Voitte tätä tekstiä lukiessanne fiilistellä bändiä TÄÄLTÄ.
Vähän fiilistelyä muuta bändiä odotellessa.
Jos jotakuta kiinnostaa, niin voin kertoa miten yllä oleva kuva on otettu. Pakolliset välineet: kamera, zoom-objektiivi ja salama. Asetuksia voi joutua hieman säätämään, sillä suljinaika täytyy saada pitkäksi. Suljinajan optimaalinen pituus selviää kokeilemalla, koska zoomit ovat erilaisia ja oma zoomausnopeuskin vaikuttaa. Ja sitten itse kuvan ottamiseen:
- Salama valmiiksi joko kamerasta irrallaan, tai sitten kiinni kamerassa. Itse suosin salamaa aina irrallaan kamerasta, mutta mikäli se ei ole mahdollista niin ei haittaa.
- Zoomaa kokonaan laajempaan päähän. Esimerkiksi perus kittizoomilla, 18-55mm, ruuvataan tuohon 18mm.
- Tähtää, tarkenna ja laukaise! Juuri kun olet painanut laukaisimen pohjaan, zoomaa kokonaan telepäähän. Salama välähtää alussa ja mahdollistaa suht tarkan piirron alkutilanteesta. Zoomaus luo pitkän suljinajan kanssa tuon kyseisen efektin.
- Jos ei onnistunut halutulla tavalla, kokeile uudestaan. Myös zoomausta voi kokeilla käänteisesti.
Muusikon työ on kovaa työtä.
Tosiaan täälläkin mulla oli mukana K-5 sekä linsseinä 70mm ja 17-28. Taisi olla muutakin, mutta nuo olivat ne mitä käytin. Lisäksi mukana oli yksi salama, jota lauoin synkkajohtoa pitkin. Suosittelen langatonta systeemiä, se antaa paljon vapaammat kädet kuvaamiseen. Salamassa pidin pientä softboxia.
Sampsan Basso, ja hieno Basso onkin.
Se vähän harmittaa ettei ulkona voinut vielä kuvata. Sisälläkin toki oli omanlaisensa tunnelma ja valoa tuli ikkunoista sopivasti. Onneksi loskainen ja ankea ilma ei kuvissa näy!
Ja tässä sitten koko bändi!
Ennen näitä kuvauksia kävin kuvaamassa bändiä myös keikalla, mutta tunnelma ja fiilis oli sen verran mukava ettei päivä tuntunut lainkaan liian pitkältä. Viimeisenkin kuvan sain muuten otettua pelkästään yhdellä salamalla. Päitä piti myös asetella jokunen tovi kaverien pituuseron tasaamiseksi. Tuo alla oleva kuva ei taida olla ihan lopullinen, mutta se tuli ensimmäisenä vastaan niin olkoot nyt tuossa. Tämä oli kivakuvakeikka, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti