maanantai 16. syyskuuta 2013

Askel eteen, ja kaksi taakse

Jatketaan aiheesta muotikuvaus (tai ihan vaan muotokuvaus). Esittelen tällä kertaa toisen kuvauskerran kuvia, eli mallina jälleen Essi. Olin juuri vaihtanut Canon 1100D:n Pentax K-5 -kameraan, ja sitähän piti päästä testaamaan tositoimiin! Sen kyllä huomaa että kamera ei vielä ole aivan tutuksi tullut... Linssejä ei tässä vaiheessa ollut kuin kittinä mukana tulleet 18-55mm ja 50-200mm. Enimmäkseen näissä on käytetty tuota 50-200mm linssiä.
Luonnollisesti piti heti ensimmäisenä testata siluettikuvaa aurinkoa vasten!
Siitä nyt en kyllä sano mitään, että olenko näissä onnistunut sen erityisemmin muotikuvaajana. Harjoitus tekee mestarin ja tämäkin kuvauspäivä on eteenpäin vienyt! Kaikki kokemus on aina hyväksi, ja siinä oppii yllättävän paljon kun tarkastelee kriittisesti omaa kädenjälkeään.
Aurinko oli kyllä snadisti liian armoton!
Kuvailut aloitettiin Kyrkösjärven ympäristössä, ja jatkettiin siitä sitten vielä vähän teollisuusalueen suuntaan. Järvimaisema oli muuten ihan hyvä, mutta aurinko paistoi välillä vähän turhan kirkkaasti. Häiriötekijöitä ei tosin muuten ollut pahemmin, mitä nyt muutama lenkkeilijä yms. kävi siinä kekkuloimassa.
Graffiteja, jes!
Seuraavaksi lähdettiin sitten vähän urbaanimpaan ympäristöön, teollisuusalueen lähettyville. Jossain aiemmassa tekstissä taisin jo mainitakin, mutta graffiteissa on kyllä sitä jotain! Löytyi tällainen aika nasta mesta ja napsittiin lisää kuvia. Tässä vaiheessa aurinko alkoi olla aika pitkälti jo poissa kuvioista, ja valon kanssa meinasi olla ongelmia. Fiksuna kaverina en tietenkään tullut ajatelleeksi nostaa ISO-herkkyyttä... Noh joskus sitä sattuu näitä ajatushöpöhöpöjä.
Alikulkutunnelissa on synkkä tunnelma.
Eipä mulla tästä muuta sanottavaa ole. Oppimiskokemus kaikinpuolin, lisää ja antoisampaa materiaalia tulossa taas myöhemmin. Mielenkiintoista tietenkin itselle kerrata vanhoja juttuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti