tiistai 17. syyskuuta 2013

Kolmas kerta ja homma haltuun.

Muotikuvaamiset jatkuu taas! Koitan tässä saada kirittyä itseäni kiinni ja julkaisen näitä vanhoja juttuja tiuhaan tahtiin. Tämä seuraava kuvasarja on sitten hieman syksyisempää, harmi vaan että sellaista huikeaa lehtien putoilua ei tullut vastaan. Vielä jonain päivänä...
Valoa ainakin riitti!
Asiaan! Tämä on siis kolmas kerta kun kuvaan Essiä, ja jälleen tavoitellaan muotikuvauksen meininkiä. Kamerana Pentax K-5 ja tässä vaiheessa olin hommanut siihen 70mm f2.4 linssin, joka on muuten erittäin mainio juurikin näihin muotokuvausjuttuihin. Linssi on toki todella terävä muutenkin! Salamoiden käyttöön en vielä ollut perehtynyt, eikä se kyllä näin aurinkoisena päivänä olisi ollut tarpeenkaan. Valoa oli enemmän kuin tarpeeksi!
70mm f2.4 linssin ansiosta pääsin jyvälle tuosta taustan blurraamisesta.
Aivan täysin en vielä hallinnut mallin ohjaamista, enkä ylipäätään kuvan asetelmaa. Intoa kuitenkin riitti, ja riittää vieläkin, eikä sitä opi jos ei vaan tee.  Kuvasin pelkästään tuolla 70mm linssillä, joka pysyi kyllä muutenkin "ykköstykkinä" ihan siihen asti kunnes vaihdoin Nikonistiksi.
Hieman erilainen asetelma olisi voinut toimia paremmin
Jälkiviisaus on hieno juttu! Tiedättekö sen tunteen kun on jotain tehnyt ja myöhemmin päässä alkaa pyöriä "sehän olisikin pitänyt tehdä näin..." tai "miksen mä tehnyt tätä..." Luultavasti tiedätte, itsellenihän näitä tulee jatkuvasti. Oikeastaan joka kerta kun olen ollut jotain kuvaamassa, on sitten jälkeenpäin vasta alkanut päässä suorastaan tulvimaan hienoja ideoita ja ajatuksia.
Pikkuisen lisää lehtiä ja kovempi tuulenpuuska olisi tehnyt ihmeitä!
Kaiken kaikkiaan tämä oli ihan hyvä kuvaussessio. Toki mukana oli ihan tyhmiäkin ideoita, mutta tulipahan myös varsin onnistuneita kuvia. Pikkuhiljaa oppii paremmin ja paremmin hahmottamaan kokonaisuuden. Kuvahan on aina kokonaisuus, joka muodostuu erilaisista elementeistä! Sitä ei aina uskokaan miten paljon pienetkin yksityiskohdat (tai niiden puute) voivat vaikuttaa.

Tämä kolmas kerta kyllä toden sanoo siinä mielessä, että ainakin omasta mielestäni homma alkaa olla näissä kuvissa jo paremmin hallussa. Enää ei esimerkiksi tarvitse taistella teknisten juttujen kanssa. No mutta kehitys kehittyy ja eteenpäin mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti