maanantai 23. syyskuuta 2013

Fashion on mun Passion

Näiden kuvausten ideana oli saada sopiva kuva Fashion Night -tapahtuman julisteeseen, eli tällainen sopivan muotihenkinen sessio! Koitin pitää värimaailman mahdollisimman samanhenkisenä kuin tapahtuman graafisessa ilmeessäkin. Blogini "kansikuvana" on itseasiassa julisteessa käytetty kuva. Tässä setissä sitten muita päivän aikana tulleita otoksia.
Korostin sinisiä sävyjä jälkeenpäin sopivaa tunnelmaa varten.
 Mallina oli jälleen Essi, ja hän saikin tästä samalla materiaalia omaan blogiinsa. Kalustona näissä kuvauksissa oli käytössä Pentax K-5 ja 50mm f1.4 linssi. Lisäksi käytin kahta salamaa, toista päävalona ja toisella tein yhdessä kuvassa nähtävän sinisen valoefektin. Hyvin yksinkertaiset välineet siis käytössä, ei mitään turhaa kikkailua.

Pääasiassa pyrin siihen että kuvat olisivat asettelultaan sellaisia, että niihin on mahdollisimman helppo yhdistää tekstiä. Eli vähän niin kuin lehtien kansikuvat yms. you know. Ylipäätään kokeilin keskittyä enemmän tasoihin ja kuvan asetelmaan. Tietenkään kaikki kuvat eivät ole samanlaisia, eikä pidäkään olla. Vaihtelu virkistää ja luovuus on hyvä asia. Aina pitää kokeilla jotain uutta!
Taustalle väläytin toisella salamalla sinistä valoa mielenkiintoisuuden lisäämiseksi.
Kuvauksissa kokeilin muuten ottaa muutaman kuvan myös kalansilmällä. Niitä kuvia en julkaise. Se toimii joskus, voi toimia oikein kivastikin, mutta ei todellakaan aina. Tämän tyyppisissä kuvissa kalansilmä ei muutenkaan ole kovin suosittu. Joku vanhempi ja viisaampi voisi vetää jopa herneen nenään sellaisen käyttämisestä!
Tässä kuvassa jäi tausta mukavasti pimentoon!
Pidempi polttoväli antaa luonnollisemmat mittasuhteet, ja yleisesti suositellaan muotokuviin 50mm ylöspäin. Perusjärkkäreillähän tuo on hyvinkin pätevä polttoväli, ja 50mm kiinteät objektiivit ovat varsin edullisia. Itsekin käytin näissä kuvissa 50mm linssiä, tosin siitä syystä että sain laajemman aukon käytettäväksi. 70mm linssi mitä yleensä tämän tyylisissä jutuissa käytän on aukoltaan "vain" f2.4 ja tämä 50mm on niinkin suuri kuin f1.4. Näillä on melkoinen ero syväterävyydessä.
Tasoja: Edessä jotain risuja epätarkkana, keskellä malli ja seinät sekä taustalla pimeä huone. Oviaukko kehystää mallia.
Säännöt on kuvauksessa kuitenkin rikottavissa. Hyväksi todetuista normeista voi aina poiketa ja hakea omaa lähestymistapaa sekä tyyliä. Sille on kuitenkin syynsä miksi nämä "perinteet" ovat olemassa. Itse suosittelen kokeilemaan erilaisia asioita, ja olen itsekin vasta tämän matkan alussa! Kirjoitan tätä juttua muuten yöllä, on siis hyvin todennäköistä että jotain olennaista jää sanomatta...
Kuvausten lopuksi otin vielä dramaattisemman lähikuvan.
Tulossa on muuten monenlaisia kuvausjuttuja! Olen kuvaillut tässä esimerkiksi musikaalipromoja ja hiusmalleja. Tein pitkästä aikaa myös pienen urban exploration reissunkin. Kuvausharrastuksen alkuvaiheessa tuli tehtyä enemmän sellaisia seikkailuja, suosittelen!

Follow on Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti