keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Bändikuvia: Oiva Väre

Behind the scenes...
Sain kunnian kuvata Oiva Väre -yhtyeelle levyä varten hieman kuvia, bändikuvia. Erityisen mielenkiintoiseksi tehtävän teki se, että itse bändi ei ollut läsnä. Melkoinen haaste siis! Kuuntele täältä samalla kun luet.
(Nämä kuvat ovat vain esimerkkejä, eivät siis niitä lopullisia levyn kansissakin käytettyjä.)
Fish-eye -kuva. Salama edestä alhaalta.
Lienee syytä avata hieman päivän kuvaushommaa. Tosiaankin kuten mainitsin, itse bändi ei ollut paikalla kun bändikuvia otettiin. Tai olihan se bändi paikalla, tavallaan... Bändikuvia varten jäsenistä tehtiin naamataulut, joita sitten ripusteltiin sopiviin paikkoihin. Hauska idea!
Yhdellä salamalla sivulta päin.
Kuvia otettiin erään autiotalon nurkilla. Ulkona ripusteltiin taulut seinille ja ikkunoihin, ja sisällä ulkorakennuksessa sitten mihin nyt saatiinkaan taulut pystyyn. Kuvien ottaminen oli sinänsä helppoa, kun kohteena olevat taulut eivät ominpäin liiku, eivätkä räpsyttele silmiään tai häröile muutenkaan. Mutta salamaa käytettäessä piti väistellä heijastuksia.
Yksi salama suurinpiirtein suoraan. Huom. täytyy varoa heijastuksia.
Sisätiloissa voi olla hieman ahdasta, ja on pakko käyttää laajempaa kuvakulmaa. Onneksi kohteena olevat taulut eivät pahemmin pahoita mieltään linssin vääristelyistä. Ulkotiloissa käytin kuitenkin 70mm linssiä sen terävyyden vuoksi, ja tietenkin ihan vaan "because I can." Kamerana tosiaan K-5 ja linsseinä 70mm, 17-28mm sekä 18-55mm.
Aurinko loihti puusta melko mainion varjon seinälle!
Loppuun vielä muutama kuva Oiva Väreen keikalta. Suosittelen lämpimästi tutustumaan bändiin, erityisesti kannattaa käydä kuulemassa livenä! Tämä ilta oli kylmä ja pimeä, mutta tunnelma sitäkin aurinkoisempi.
Valoa ei juurikaan ollut.
Taustalla naamataulut!

En yleensä pidä kameran omaa salamaa oikein minään, mutta pitihän sitä nyt kokeilla...

Ps. keikkojen kuvaaminen ei ole oikein mun juttu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti