maanantai 21. lokakuuta 2013

Ilmapallojen yö...

Joskus iskee inspiraatio, tai päähän pinttyy jokin visio. Usein unohdan ideat, joita toisinaan ihan toimiva mielikuvitukseni tuottaa, ennenkuin kerkeän ne toteuttaa. Silloin tällöin jotain jää kuitenkin mieleen ja ajatuksesta päästään toteutukseen.
Taskulamppuja, salamia ja ilimapalloja
Pallot rivissä
Partytime in Mordor
Viimeisin visio oli jättikokoiset ilmapallot salamavaloilla höystettynä.

Toteutuiko suunnitellusti?
- Ei.
Kannattiko kuitenkin kokeilla?
- Tietenkin!

Vaikka onnistuminen on aina parasta, niin ainakin itse uskallan väittää että eniten oppimista tapahtuu epäonnistumisien kautta. Tai ainakin epäonnistumiset herättävät tervettä itsekritiikkiä ja niiden avulla on helpompi havainnoida miten jokin asia olisi pitänyt tehdä.

Mikä siis meni pieleen? Ensinnäkään en löytänyt niitä jättimäisiä ilmapalloja, olivatkin mokomat aivan normaalikokoisia... Alunperin ajattelin että salama olisi mahtunut pallon sisään, mutta eihän se näiden pallojen kanssa käynyt lainkaan päinsä.


Hätäratkaisuna kokeilin sitten taskulamppuja. Tämä olisi voinut olla melko toimiva ratkaisu, mutta taskulampun teho ei kyllä riitä valaisemaan ilmapalloa tarpeeksi. Näin jälkeenpäin tajusin myös että olisihan sitä kannattanut kehitellä edes jonkinlainen hajotin valolle.
Pääsiäispupun pesä. Ei yhtään sitä mitä alunperin visioin...
Toinen ongelma oli kylmyys. Talvi, vihaan. Eikä sekään kyllä asiaa auttanut että oli niin pimeää ettei eteensä meinannut nähdä. Onneksi ei sentään lunta satanut... Koska pikkuisten ledilamppujen valosta ei ollut suuremmin iloa, jouduin turvautumaan salamointiin. Ja alkuperäinen idea kärsi.
Kyllä näissä edes vähän tunnelmaa oli.
Kuvia ottaessa oli kyllä eniten säätämistä ikinä radiotriggerien kanssa. En tiedä sitten että vaikuttiko kylmyys vai onko vain patterit lopussa. Jokatapauksessa salamivapaita kuvia tuli enemmän kuin valaistuja... 
When all else fails: kuva mustavalkoiseksi.
Kaikesta huolimatta tästä sekoilusta tuli edes pari ihan kivaa kuvaa. Aina kannattaa yrittää ja kokeilla uutta! Aion ehkä vielä toteuttaa tämän setin uudelleen ja paremmin. Ehkä. Uusia inspiksiä ja visioita odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti